Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele etmek, ekonomik alandaki cinsiyet uçurumunu en aza indirmek ve Türkiye’de kadınların ülke ekonomisinde daha aktif olması gerekliliği ilkeleri ile çalışan Beyçelik Gestamp bu ilkelerini destekleyici bir çalışmaya daha imza attı. Ekim ayında Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) attığı imza ile cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi gibi konularda taahhütte bulundu.
Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne atığımız imza ile bu alanda uzun süredir yürütmekte olduğumuz çalışmalara bir yenisini eklemiş olduk. Kadınlara meslek ve beceri kazandırmak adına Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz ‘İşbaşı Eğitim Programı Projesi ile tüm kadın kursiyerlerimize istihdam sağlayabilmeyi ve sektörümüzde yer alan başka firmalarda da kolaylıkla iş bulabilecekleri yetkinlikler kazandırmayı hedefliyoruz. Projeye 2016 yılı sonunda başladık. Şimdiye kadar kaynak işçiliği olarak tek ana başlık altında topladığımız kursumuzdan altı ayrı grup halinde 73 kadın kursa katıldı. Kursunu tamamlayan kursiyerlerden 43’ü kadrolu olarak iş başı yaptı. Hala devam eden 2 ayrı kursumuz daha var. Bu yıl sonu itibari ile üretim alanında 150 kadın istihdamı öngörüyoruz. Ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği teması ile sürdürülen Ülkem için Projesi’ne de destek sağlamaktayız” dedi.
Çelik sözlerine şöyle devam etti: “2018 yılı itibariyle 2 yıl sürecek olan iç eğitim sürecimizi başlatacağız. Eğitimlerini tamamlayan iç eğitmenlerimiz, belirli periyodlarda tüm çalışanlarımıza cinsiyet eşitliğine yönelik eğitim verecekler. Bu bilinçlendirme sürecini pek çok farklı aktivite ile destekleyerek kurum içinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda algı değişikliği yaratmayı hedefliyoruz.”